Giresun’da Fındık Araştırma İstasyonu ve Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, üniversite hayatının hem bilimsel hem de kültürel açıdan önemli olduğunu kaydederek, “Devlet üzerine düşeni yapıyor. Anadolu’daki birçok üniversitenin kurulması için şehir temsilcileri ve siyasetçiler çaba harcadılar. Artık her ilde üniversite var ve üniversitelerdeki gençleri akademisyenlere emanet ediyoruz” dedi.
Giresun’daki temas ve incelemelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce Fındık Araştırma İstasyonu’nu, ardından Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret etti.
FINDIK ARAŞTIRMA İSTASYONU ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Gül’ü Fındık Araştırma İstasyonu’na gelişinde Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci ve Fındık Araştırma İstasyonu Müdürü Gökhan Kızılcı karşıladı.
Fındıktan elde edilen ürünleri inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, yetkililerden istasyon hakkında bilgi aldı. Ardından istasyon bahçesinde yetişen kivilerden toplayan Cumhurbaşkanı Gül, kivi toplarken kullandığı makası göstererek, “Bunlarla kolay; eskiden bunlar yoktu” dedi.
“İL ZİYARETLERİMDE MUTLAKA ÜNİVERSİTELERE GİDİP BİLGİ ALIYORUM”
Cumhurbaşkanı Gül, Fındık Araştırma İstasyonu’ndaki incelemelerinin ardından Giresun Üniversitesi Güre Kampüsü’ne geçti. Rektörlük önünde yabancı öğrenciler tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül’e, Burundi’den gelen Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hüseyin Musa çiçek takdim etti. Giresun Üniversitesi Rektörlüğü’nde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, kent ziyaretlerinde mutlaka üniversitelere uğradığını ve gelişmeler hakkında bilgi aldığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Anadolu’daki birçok üniversitenin kurulması için şehir temsilcilerinin ve siyasetçilerin çaba harcadığını, artık her ilde üniversite bulunduğunu ve üniversitelerdeki gençleri akademisyenlere emanet ettiklerini söyledi.
“GÜZEL BİNALARDAKİ EĞİTİM YETERLİ DEĞİLSE VAKİT BOŞA GEÇMİŞ OLUR”
Cumhurbaşkanı Gül, kamu kaynaklarının büyük bölümünün üniversitelere ayrıldığını, kampüslerin güzel binalarla genişlediğini belirterek, “Devlet üzerine düşeni yapıyor. Şimdi artık size emanet ettiğimiz çocukları, gençleri, kızlı erkekli, onları en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Binalar güzel olabilir, saray gibi bile olabilir; ama içindeki eğitimin seviyesi yeterli değilse içerideki vakit boşa geçmiş olur. Lise üstü bir eğitim olmuş olur. Buna çok dikkat etmek gerekir. Barakada eğitim yapılabilir ama eğitimin kalitesi çok iyi olursa çocuğunuzu göndermek için orayı tercih edersiniz. Saray gibi görkemli binaların olduğu üniversiteye değil o barakada çocuğum eğitim alsın dersiniz” dedi. Üniversite yöneticilerine bu çerçevede önemli sorumluluk düştüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, eğitim seviyesini yükseltmek, mezun olduklarında özgüven içerisinde öğrencilerin hayata atılması için eğitim süresinde kazandırılan vasıfların önemli olduğuna işaret etti.
Üniversite hayatı boyunca sadece bilimsel olarak değil kültürel açıdan da yetişmenin önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bunlar için üniversitenin kentle bütünleşmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin bulundukları şehirlerin sorunlarının çözümünde etkili olabileceğini kaydederek, üniversitelerin “yol gösterici” görevine işaret etti.