“Şehirlerdeki Kalkınmanın ve Kültürel Hayatın Lokomotifi Üniversitelerdir”

22.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
“Şehirlerdeki Kalkınmanın ve Kültürel Hayatın Lokomotifi Üniversitelerdir”

Çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştirmek üzere Ordu’da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’ni ziyaret etti. Şehirlerin gelişiminde üniversitelerin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Bizim de üniversitelerden beklentimiz çok; onlara emanet ettiğimiz gençleri en iyi şekilde yetiştirmeleri, vasıflı hale getirmeleri ve hayata atıldıklarında özgüvenleri sağlam, donanımlı ve ne yapacağını bilen gençler olarak mezun etmelerini bekliyoruz” dedi.

Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi’ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri alkışlarla karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, rektörlükte yaptığı açıklamada, her il ziyaretinde mutlaka üniversitelere gittiğini belirtti. Türkiye’nin 81 ilinde üniversite olduğunu, bazı illerde birden fazla üniversite bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını belirterek, kamu kaynaklarının büyük bölümünün üniversitelere aktarıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, en güzel binaların, en gelişmiş laboratuvarların yapılması için devletin üniversitelere imkân sağladığını belirtti.

TOPLUMUN ÜNİVERSİTELERDEN BEKLENTİSİ

Açıklamasında, “Bizim de üniversitelerden beklentimiz çok; onlara emanet ettiğimiz gençleri en iyi şekilde yetiştirmeleri, vasıflı hale getirmeleri ve hayata atıldıklarında özgüvenleri sağlam, donanımlı, ne yapacağını bilen gençler olarak mezun etmelerini bekliyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Gül, güzel binaların içerisinde lise eğitiminin devamı şeklinde bir üniversite dönemi geçirilmesinin millet için büyük bir kayıp olacağını ifade etti.

“ÜNİVERSİTELERDEKİ ÖĞRENCİ SAYISINDAN ÇOK NİTELİK ÖNEMLİDİR”

Cumhurbaşkanı Gül, öğretim üyelerine ve üniversite yöneticilerine bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, “Üniversitedeki öğrencinin sayısından daha çok, üniversitedeki öğrencilere ne kadar vasıf verebiliyorlar, onları gerçekten ne kadar eğitiyorlar, üniversite öğrencisinin girdiği zamanla çıktığı zaman arasındaki fark ne kadar oluyor, mezun olduktan sonra ne kadar yararlı hale geliyorlar, bütün bunlar çok önemli. Onun için Ordu Üniversitesi’nde de bütün öğretim üyeleri, yöneticilerine bu konuyu hatırlatmak isterim” dedi.

“ŞEHRİN ADINI TAŞIYAN ÜNİVERSİTENİN ORDU İLE BÜTÜNLEŞMESİ ÖNEMLİDİR”

Ordu Üniversitesi’nin kurulması için çok kişinin çaba harcadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, şehrin adını taşıyan üniversitenin Ordu ile bütünleşmesi gerektiğini dile getirdi. Üniversitelerin bütünleşirken kentlerin seviyesini artırması gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: “Şehrin gelişmesine, kalkınmasına, kültürel hayatına lokomotif görevi yapacaktır. Üniversite hocaları dünyayı en çok gezen, okuyan insanlar olduğuna göre, vizyonu en geniş insanlar olmaları lazım. Dolayısıyla bu yöreye, Ordu ve çevresine de bilgilerini en iyi şekilde aktarabilmeliler. Bu çevrede belediyecilikten, sanayiden, ticaretten tarıma, turizme kadar her alanda bilgiler aktarılırsa o zaman üniversitelerden beklentimizi tam olarak karşılamış olursunuz.”

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’tan üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini imzaladı.

ZİYARET DOLAYISIYLA FİDAN DİKİMİ VE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK

Rektör Prof. Dr. Yarılgaç da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür ederek, ziyaret dolayısıyla yerleşkeye meyve fidanları dikildiğini ve 15 bin öğrenciye 1 hafta ücretsiz yemek verileceğini söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı