Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ile diğer işçi, işveren ve memur konfederasyonları temsilcileriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki iftar yemeği öncesinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra oluşturduğu geleneklerden birinin de işçi, işveren ve memur sendikaları ile iftar yemeklerinde bir araya gelmek olduğunu, bu iftar yemeklerinin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade etti.
"Sendikalar Emeğin En İyi Temsilcisidir"
Cumhurbaşkanı olduğu süre içerisinde sendikalarla, işverenlerle, emeklilerle yakın olmak ve bu süre içerisinde Türkiye'de çalışma hayatının düzgün biçimde işlemesine katkıda bulunmak konusundaki arzusunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Bir ülkeyi mutlu eden bir çok şey vardır. Bunların başında gelenlerden bir tanesi de çalışma hayatının huzurlu olması, düzenli olması ve herkesin gönül ferahlığı içerisinde bu düzenin bir parçası olarak katkıda bulunmasıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, sendikaların sadece demokrasinin zenginliği değil, aynı zamanda emeğin de en iyi temsilcisi olduğunu vurguladı.
Çalışma hayatı ile ilgili farklı görüşlerin diyalog içerisinde, herkesin hakkını teslim ederek çözülebilmesi gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, yeri geldiğinde herkesin demokratik haklarını, kanunlar ve gelenekler çerçevesinde kullanmasının da bu düzenin bir parçası olduğunu ifade etti.
"Sendika ve İşverenlerin Meseleleri Karşılıklı Saygıyla Çözeceğine İnanıyorum"
Cumhurbaşkanı Gül, gerek sendikaların, gerekse işverenlerin, meseleleri konuşarak, masa başında karşılıklı saygı ve sahiplenme içerisinde çözeceklerine olan inancını dile getirdi. Emekçilerin ve işverenlerin temsilcilerine önemli görevler düştüğünü, özellikle memur sendikalarıyla kamu arasındaki ilişkilerin ayrı bir önem arz ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu konuda memur sendikalarımızdan geride olduğumuzu biliyoruz. Bununla ilgili daha ulaşılması gereken standartların da olduğunu biliyoruz. Ümit ederim ki, bu konularda da konuşarak, anlaşarak Türkiye için en uygun olan noktaya hep beraber ulaşılır. Zaten imzalanmış uluslar arası sözleşmeler var, taahhütler var, bunlar yerine getirilir. Ama hiç değilse bu süre içerisinde hak ve adalet çerçevesi içerisinde halledilmesini, görüşmelerin gayet açık yüreklilikle yapılmasını, sonuna kadar anlayışlı davranılmasını çok arzu ederim" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, çalışma hayatındaki rahatsızlıkların sadece iki kişi arasında veya çalışılan yerlerde kalmadığını, ailelere kadar uzandığını bildirerek, çalışma hayatındaki istikrar ve düzenin önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül konuşmasına, "Bu konuda da Sayın Bakan başta olmak üzere bütün sendika başkanları, herkesin, hükümetin başta Sayın Başbakan olmak üzere bütün üyeleri gerekli hassasiyeti göstererek, karşılıklı konuşarak, bu konuların halledilmesini arzu ediyorum" diye devam etti.
"Türkiye'nin Güçlenmesi Bireylerin Güçlenmesine Bağlı"
Türkiye'nin gücünün artmasının, bireylerinin güçlenmesine bağlı olduğunu ifade ederek, el birliği içerisinde bunun gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, demokratik bir ülkede bütün sorunların konuşularak, tartışılarak, medeni şekilde halledildiğini, bu açıdan da ülkemizde büyük bir zenginlik olduğunu, bütün bu tartışmaların sonucunda Türkiye'nin daima doğru yolu bulacağını aktardı.
İftar yemeğine, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), HAK-İŞ Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), Bağımsız İşveren Sendikaları, Bağımsız İşçi Sendikaları temsilcileri katıldı.