Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbangulu Berdimuhammedov, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak 27-28 Ağustos tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecektir.
Türkiye ile Türkmenistan arasında son dönemde en üst düzeyde gerçekleştirilen karşılıklı ziyaret ve temaslar çerçevesinde ikili ilişkilerimiz ve işbirliğimiz her alanda memnuniyet verici bir ivme kazanmıştır.
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un ziyareti vesilesiyle Antalya'da yapılacak görüşmelerde, gücünü ortak tarihimiz ile dil, inanç ve kültür birliğimizden alan köklü kardeşlik münasebetlerimiz temelinde, ilişkilerimizin tüm yönleriyle daha da güçlendirilmesi, keza turizm ve enerji gibi sektörler başta olmak üzere ekonomik ve ticari işbirliğimizin yeni girişimlerle daha da ileriye taşınması imkanları ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.
Ziyaretin, ülkelerimiz arasındaki kardeşlik bağlarının pekiştirilmesi, ikili ilişkilerimizde karşılıklı işbirliği, diyalog ve dayanışma temelinde yakalanan ivmenin süreklilik kazanması bakımından faydalı olacağına inanılmaktadır.